Suc de caise

Se aleg caise foarte coapte, se spala, se curata de samburi si se desfac bucati mici. Se pun intr-un vas emailat, se acopera cu apa rece si se clocote

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg caise
  • 500 gr zahar
  • 1 l apa

Mod de preparare

Se aleg caise foarte coapte, se spala, se curata de samburi si se desfac bucati mici. Se pun intr-un vas emailat, se acopera cu apa rece si se clocotesc, zece minute. Dupa ce se racesc, fructele se trec prin sita. Din apa in care au fiert caisele si jumatatea de kg zahar se face un sirop care se leaga un sfert de ora, pe foc mic. Pulpa de caise se pune in sirop si se mai da amestecul intr-un clocot. Se toarna foarte cald in sticle calde si uscate, se leaga cu celofan pus in doua si se invelesc sticlele in paturi. Trebuie sa ramana cald continutul cel putin 24 de ore.
Alte retete:

Lichior de caise

Compot de caise

Dulceata de caise

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa