Suc din fructe de padure, made by Carmen Bruma

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • afine si mure amestecate – 300 g
  • portocala – 1 buc
  • piersici – 2 buc

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• spalati bine toate ingredientele si curatati portocala de coaja si piersicile de samburi
• introduceti treptat ingredientele in storcator, astfel incat sa fie preluate usor de catre axul melcat
• sucul se bea imediat dupa preparare.

Fructele de padure au importante beneficii nutritive pentru organism, fapt pentru care este recomandat sa le introducem cat de des in alimentatie, mai ales pe perioada verii, atunci cand sunt in sezon. Iata cateva motive prezentate de Carmen Bruma, pentru care este bine sa le consumam :
1. fie ca este vorba de zmeura, fragi, mure, coacaze, afine ori alte fructe de padure, beneficiile lor sunt majore fata de fructele clasice pe care le gasim tot timpul anului in magazine (mere, citrice, banane, etc.)
2. nu ingrasa, ba chiar sunt de ajutor atunci cand vrei sa scapi de cateva kilograme. Au putine calorii si contin cetonele (ketone), compusi naturali responsabili pentru aroma specifica a fructelor de padure. Aceste substante stimuleaza metabolismul si potrivit cercetatorilor au aproximativ aceeasi actiune pe care o are capsaicina (substanta naturala care se gaseste in ardeiul iute). Fructele de padure reduc si echilibreaza nivelul insulinei in corp, dupa fiecare masa, prevenind astfel formarea depozitelor de grasime.
3. fructele de padure, in special afinele, ajuta la tratarea infectiilor urinare, precum cistita. Sucul fructelor si extractul obtinut din ele au actiune antiinflamatoare. 
4. contin grasimi sanatoase. O buna parte din nutrientii valorosi se gasesc in seminte, incluzand aici si grasimi sanatoase, altfel greu de gasit in alimentele industriale.
5. ajuta la mentinerea sanatatii creierului, prevenind maladia Alzheimer si sporind performantele intelectuale.

Savurati cu placere!

Articolul complet: http://www.carmen-bruma.ro/5-motive-pentru-care-sa-mananci-fructe-de-padure-vara/

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca