Aperitiv din stiuca marinata este o reteta de aperitiv cu peste simpla, delicioasa. Este o reteta cu peste potrivita pentru Anul Nou.
Se aleg știuci mici care se curata, se îndepărtează capul , se spala și se lasă la scurs.
Cand pestele s-a scurs de apa, se taie rondele de circa 2 degete grosime care se așează într-o crăticioară în cercuri concentrice presărând sare astfel încât pestele sa fie acoperit( el nu își va lua sare decât cat este nevoie). Se da vasul la rece unde se lasă pentru 24 ore.
Se scurge zeama lăsata, se clătește pestele și se lasă la scurs, preparând intre timp marinata din o parte oțet și 2 părți apa. Marinata se fierbe câteva minute pe foc împreună cu zaharul, piperul și dafinul.
La Philips Multicooker imi plac funcția de menire la cald a alimentelor si cea prin care se păstrează vitaminele datorita valvei ajustabile.
Pestele se așează în borcane( nu foarte înghesuit), se acoperă cu marinata călduța, aproape rece și se da la frigider pentru minim 10 zile, după care se poate consuma.
Se servește ca aperitiv alături de câteva măsline negre-pentru contrast- si rondele de ceapa roșie.
m-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti