Bulete pufoase de cod

Codul se tine in apa cu sare timp de 15-20 minute, se pune apoi la fiert 5 minute. Se scurge de apa se limpezeste si se paseaza. Se amesteca cu ceap

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 file de cod
  • 1 ceapa
  • 1 ardei iute
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 ceasca faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Codul se tine in apa cu sare timp de 15-20 minute, se pune apoi la fiert 5 minute. Se scurge de apa se limpezeste si se paseaza. Se amesteca cu ceapa, patrunjelul si ardeiul iute tocate foarte marunt, galbenusul, praful de copt (pentru a deveni usoare si pufoase), faina, uleiul de masline (pentru un plus de aroma).

Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia se adauga albusul batut spuma si se incorporeaza usor. Se formeaza mingiute care se prajesc in ulei incins pana devin aurii.

Crocante si aurii la exterior, pufoase si albe la interior. Toate ingredientele pot fi pasate si omogenizate si cu ajutorul robotului de bucatarie. Asa va merge totul mult mai repede.


Se servesc ca si aperitiv ori gustare. Pot fi insotite de o salata ori de sos de maioneza cu iaurt si mirodenii. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...