Chiftelute din somn

Daca ai un peste cu oase mari si mai putine, este pacat sa nu incerci acest aperitiv!!!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de somn (partea de la coada si burta)
  • o legatura mare de marar verde
  • 2 -3 oua
  • un praf de sare
  • piper
  • 6-7 catei de usturoi
  • 3-4 felii de paine veche
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se scoate carnea de pe os, cu un cutit ascutit, apoi se da de 2 ori prin masina de tocat cu sita marunta. Painea veche se inmoaie in apa rece, apoi se preseaza in maini, pana eliminam pe cat posibil apa. Mararul se taie marunt, usturoiul curatat se zdrobeste bine. Se amesteca carnea tocata de peste cu toate ingredientele, apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Cu mainile umezite in apa rece, modelam chiftelute care se prajesc in ulei incins, apoi se scot pe servetele absorbante pentru a scapa de surplusul de ulei. Sunt delicioase calde, dar si reci. Daca amestecul de carne este prea moale, putem tavali carnea care urmeaza a fi modelata, prin faina. Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv tort, cu oua si lactate

Suntem în Săptămâna Albă, avem dezlegare la ouă și la produse lactate, așa că pentru Lăsata Secului de...

Aperitiv tort, cu oua si lactate
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii