Maki sushi

Maki sushi este un aperitiv delicios. Pentru a prepara suschi aveti nevoie de 10 foi de nori 2 castraveti de sera, taiati in felii lungi 2 conserve de ton, scurse de ulei si seminte de susan

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru otetul condimentat:
  • 1 cana otet din orez (eu folosesc otet din vin alb si e ok)
  • 1/2 cana zahar superfin sau zahar pudra
  • 1/4 cana sare de mare (e ok si sarea normala
  • dar cea de mare se dizolva mai usor
  • plus ca eu pe asta o folosesc de obicei)
  • Pentru orez:
  • 3 cani orez cu bobul rotund sau orez japonez daca aveti norocul si gasiti
  • 3 cani apa rece
  • 6 linguri de otet condimentat
  • Pentru maki sushi:
  • 10 foi de nori
  • 2 castraveti de sera
  • taiati in felii lungi
  • 2 conserve de ton
  • scurse de ulei
  • seminte de susan
  • Pentru servit:
  • sos de soia
  • light
  • wasabi
  • felii de ghimbir preparate
  • gari

Mod de preparare

Maki sushi este un aperitiv delicios. Pentru a prepara suschi, ingredientele pentru otet condimentat se pun intr-o cratita si se lasa se se incalzeasca la foc mic.Se amesteca pana zaharul si sarea s-au topit. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la frigider.

Orezul se spala pana apa scursa din el e curata. Se scurge foarte bine de apa. Se pune orezul si apa intr-o oala si se da la fiert.Sa aveti un capac care se inchide foarte bine,dar inca nu il puneti. Dati focul mare si lasati sa inceapa sa fiarba.Acum puteti sa puneti capacul si dati focul intre mic si mediu. Mai tine-l pe foc inca 10 minute. Sa nu ridicati capacul, ca sa obtineti un orez usor de prelucrat. Da focul la mic si mai tine-l 10 minute, dupa care il opresti si lasi oala pe aragazul oprit inca 15 minute.

Traditional, orezul de sushi se facea intr-un bol din lemn si se invartea cu o lingura de lemn in timp ce se facea vant cu evantaiul ca sa se racoreasca.

Puteti folosi in bol de lemn, de metal sau de sticla.Se amesteca orezul cu otetul condimentat (vezi cantitatea, sa nu pui tot otetul) maximum 5 minute si se acopera cu un prosop de bucatarie umed si se lasa sa se raceasca.


Cum asamblam sushi?

3

Eu folosesc un pad de bambus pe care se ruleaza foile de nori,dar se poate face foarte bine si fara el. Se aseaza foile de nori pe o suprafata foarte uscata. Partea lucioasa sa fie pe dinafara, deci lucrati pe partea nelucioasa.

SA NU UDATI FOILE DE NORI!

Se umezesc mainile, ca sa fie mai usor de lucrat cu orezul si se preseaza orezul pe suprafata foii de nori, intr-un strat subtire, chiar cat sa-l acopere. Se poate face si mai gros daca vreti. La capat se lasa cam un un cm neacoperit si se incepe rularea din partea complet acoperita.Se lipeste cu partea in care ati lasat un cm. Inainte de a-l inchide presara cu semintele de susan si se pun feliile de castraveti si ton,apoi se lipeste.

Optional se mai pot adauga felii de morcovi, fasii de omleta facuta in stil japonez, somon afumat.


Sushi se serveste cu wasabi, sos de soia si felii de ghimbir, gari, care pot fi excluse, oricum nu sunt pe gustul oricui.
Sursa acestei retete este blogul Mitinitta.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii