Pasta de peste crud si afumat

Pasta de peste crud si afumat este un fel de pate de peste, dar mult mai gustos decat ce gasim in comert si unde mai pui ca se face si foarte usor!

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 1 kg cod fiert si dezosat;
  • - 2 pesti afumati (macrou sau hering)
  • curatat de piele si oase;
  • - 500 gr macrou/hering marinat
  • - 3-4 linguri de maioneza de casa (1 ou si aproximativ 100 -150 ml ulei);
  • - 3-4 linguri de iaurt;
  • - 100 gr unt;
  • - sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Dupa ce am curatat pestele, am mixat impreuna cu untul folosind mixerul vertical. Am adaugat apoi maioneza si iaurtul, ca pasta sa capete o consistenta cremoasa. Se potriveste de sare si piper. Eu nu am mai pus zeama de lamaie, pentru ca pestele marinat este destul de acru. Pentru cine doreste mai acru, fie pune pestele marinat direct, fie mai adauga zeama de lamaie.


Pasta de peste se poate servi pe felii de castravete proaspat, felii de paine prajita, paine proaspata, cosulete coapte din aluat de foietaj.

Reteta de pasta de peste crud si afumat a fost propusa pe forumul Culinar.ro de julix_2007.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii