Salata de ton si ceapa cu maioneza din cartofi

Salata de ton si ceapa cu maioneza din cartofi este o reteta delicioasa de salata aperitiv, potrivita pentru orice masa festiva.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 conserve de peste (ton) in apa
  • 1-2 lingurite mustar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri apa foarte rece
  • Ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert. In acelasi timp se mai pune un vas cu 1 litru de apa la fiert presarand ceva sare si piper boabe sau macinat (un praf). Cand apa clocoteste se adauga ceapa taiata solzisori/rondele/semirondele. Ceapa se lasa 10 minute la fiert, dupa care se scoate cu o paleta si se lasa sa se raceasca, scurzandu-se apa din cand in cand pe care o mai lasa .

Dupa ce au fiert si cartofii, se prepara maioneza. Cartofii raciti se paseaza intr-un castron si amestecandu-se cu o lingura de lemn sau cu mixerul (eu am folosit blender-ul), se adauga cate putin ulei, zeama de lamaie si mustarul. Dupa preferinte se pot adauga chiar 2 lingurite de mustar. Pe parcurs se adauga si cate putina apa rece.

Intr-un alt vas se amesteca maioneza, ceapa bine scursa de apa si conservele de peste (zeama trebuie scursa in prealabil). Se potriveste de sare.
Si...GATA!

Reteta de salata de ton cu maioneza din cartofi a fost propusa de tinatin pe forum culinar.


Salata de ton cu maioneza din cartofi se serveste ca aperitiv pe felii de paine prajita (mai taie din grasimea uleiului), se poate asezona cu masline, ardei grasi sau castraveti murati.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert poale-n brau

Prima data cand le-am facut, mega bune, am facut dupa reteta Jamilei Reteta romaneasca

Desert poale-n brau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca