Cupe de ananas cu granite de menta

Decojim ananasul, se taie sfeturi si se indeparteaza cotorul; pulpa se taie cuburi. Se da in fiert 1 I apa cu 125 g zahar, batonul de vanilie crestat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ananas
  • 250 g zahar
  • 1 baton de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri ceai de menta
  • 60 ml apa minerala
  • 100 g capsuni
  • 100 g zmeura

Mod de preparare

Decojim ananasul, se taie sfeturi si se indeparteaza cotorul; pulpa se taie cuburi. Se da in fiert 1 I apa cu 125 g zahar, batonul de vanilie crestat si coaja de lamaie. Se toarna acest sirop peste bucatile de ananas si se lasa sa se marineze la frigider cca 12 ore.

Se indepareaza batonul de vanilie si se paseaza ananasul, cu tot cu lichid.

Intr-o craticioara, se dau in clocot 250ml apa Cu 125 g zahar; se toarna peste pliculetele de ceai si se lasa sa se infuzeze 15 min.

Se toarna apa minerala, apoi se rastoarna in dispozitivul pentru cuburi de gheata; se da la congelator 6 ore.

Se desprind cuburile de menta, se piseaza si se repartizeaza in 4 cupe sau pahare.

Se asaza deasupra capsuni si zmeura si se completeaza cu piureu de ananas.
Se orneaza cu capsuni si menta.

Alte retete cu capsuni

Spuma de capsuni

Dulceata de caspuni

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...