Alegi pere bine coapte, le speli si le cureti de coaja, apoi le tai felii subtiri de 2—3 cm si le pui la fiert in sirop de zahar, care clocotes
Alegi pere bine coapte, le speli si le cureti de coaja, apoi le tai felii subtiri de 2—3 cm si le pui la fiert in sirop de zahar, care clocoteste. Le lasi in sirop cate doua minute, si le scoti si le scurgi; apoi le pui in compotiera. Siropul il ingrosi pe foc mic cu un sos facut din jumatate de lingurita de faina desfacuta in lapte dulce si un baton de ciocolata, rupt bucatele mici. Sosul il fierbi inainte de a-l pune in sirop, ingrosi pana cand devine ca o smantana. Tragi cratita de pe foc si Insi sa se raceasca. Pui oul in amestec, freci energic ca sa omogenizezi si torni peste pere.
Pui compotiera la rece si servesti peste doua ore.
Alte dulciuri retete recomandate
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Tiramisu
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa