Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă

Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă este un deliciu fin și cremos, plin de savoare.

Ingrediente

  • Ingrediente Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă:
  • 120 g brânză gorgonzola picantă
  • 3 felii de pâine
  • 500 gr morcovi (2 buc. potrivite ca marime)
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 500 gr cartofi (3 bu. potrivite ca marime)
  • Ulei de măsline
  • Oregano uscat
  • Praf de usturoi

Mod de preparare

Cum se prepara Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă:

Morcovii, ceapa și cartofii se taie cuburi.

Într-o cratiță încăpătoare, se pun câteva linguri de ulei de măsline și se călesc toate legumele pentru un plus de savoare. Se condimentează cu sare și piper si se călesc foarte puțin, cca 2 minute, după care se adaugă apă, până la aproximativ ¾ din înălțimea oalei.

Cât timp legumele fierb, se prepară crutoanele aromatizate. Pâinea se taie cubulețe mici și se pune într-o tigaie în care s-au încins în prealabil câteva linguri de ulei de măsline. Se condimentează după gust cu sare, piper, praf de usturoi și oregano.

Legumele fierte se pasează cu blenderul vertical, după care se potrivește gustul de sare.

Supa se pune în boluri, se adaugă crutoane aromatizate și cubulețe de brânză gorgonzola deasupra. Se servește caldă.

Poftă bună!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide