27
Colacul vienez este o reteta utila pentru Paste. La prepararea retetei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: aluat
detalii rețetă—Faina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si
detalii rețetă—Se jupoaie iepurele, se curata bine, se goleste, se spala si apoi se incolaceste cu capul la coada si se leaga ca
detalii rețetă—Se framanta faina cu untul si un praf de sare. Se amesteca cu degetele usor si se da aluatului forma de colac. se
detalii rețetă—Faina se amesteca impreuna cu untul, apoi se da aluatului forma de colac iar in mijloc se pune apa. Se framanta
detalii rețetă—Se prepara un aluat de cozonac, din care se fac colacei impeltiti in forma de 8. Se ia o tava si se unge cu unt,
detalii rețetă—Se pregateste aluatul de pasca, se intinde o foaie o o tava iar de jur-imprejur se pune un colacel impletit.
detalii rețetă—Se framanta aluatul de pasca, dupa care se intinde intr-o tava rotunda o foaie, iar pe margini se asaza un colacel
detalii rețetă—Se intinde o foaie mai groasa din aluatul de cozonac, si se pune in jurul lui un colacel mai mic, impletit din
detalii rețetă—Se fierbe laptele pe jumatate, cat sa fie doar cald. Cu o lingura de lapte se dizolva drojdia, iar in cel ramas se
detalii rețetă—Se incalzeste laptele. Se iau din el doua linguri, in care se amesteca drojdia, iar in restul se dizolva zaharul.
detalii rețetă—Taiem colacii si ii lasam sa se usuce timp de o zi. Amestecam galbenusurile cu zahar si aroma. Incalzim laptele si
detalii rețetă—