Limonada cu pepene verde si ghimbir

Limonada cu pepene verde si ghimbir este o bautura perfecta in zilele calde de vara, aromata si racoritoare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500ml suc de pepene verde+ 1.5 l apa
  • - zeama de la 2 lamai;
  • - 4 linguri de miere
  • - 1/4 de radacina de ghimbir

Mod de preparare

- storci zeama de lamaie si o lasi la rece;

- storci miezul de pepene verde,pana obtii 500 ml de suc

- curata radacina de ghimbir de coaja, apoi feliaza ghimbirul in bucati de 0,5 cm;

- pune intr-o tigaie mierea, ghimbirul si o cana de apa;

- amesteca acest sirop continuu, pana cand se dizolva mierea;

- lasa siropul deoparte o jumatate de ora, apoi trece-l prin sita si pastreaza doar lichidul;

- amesteca siropul cu restul de suc de pepene vrede,apa si zeama de citrice si toarna bautura obtinuta in pahare.


Se serveste cu gheata si felii de lamaie sau, daca o oferi copiilor, doar rece, de la frigider.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca