Socată reţeta bunicii cu miere

Socată reţeta bunicii. Florile proaspete de la 6-12 inflorescente, separate de codite, se pun intr-un borcan de sticla. Se adauga 4,5 lirtri de apa. Se pune o lamaie intreag

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Socată reţeta bunicii
  • 6-12 flori
  • 4.5 litri de apa
  • 1 lamaie
  • 600 -800 miere de albine

Mod de preparare

Florile proaspete de la 6-12 inflorescente, separate de codite, se pun intr-un borcan de sticla. Se adauga 4,5 lirtri de apa.

Se pune o lamaie intreaga, cu coaja, taiata in felii subtiri.

Se adauga 600-800 ml de miere de albine.

Se lasa sa se odihneasca 2 zile, apoti timp de inca 2 zile se amesteca de 3 ori pe zi cu o lingura de lemn.

Apor se filtreaza si se trage in sticle inchise de culoare, bine inchise.
Se pastreaza la rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la draga de Rocsi si vreau sa va spun ca au iesit niste cornuri foarte bune si...

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca