Sodou cu vin

Sodoul cu vin este rapid de preparat. Pentru a realiza un sudou cu vin, sunt necesare urmatoarele ingrediente: galbenusuri, vin alb, zahar, vanilie.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 300 g vin alb
  • vanilie.

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile ca o crema. Se pune la fiert vinul cu vanilia (baton) ca sa dea un clocot, se ia de pe foc si se toarna peste galbenusurile frecate cu zaharul, cate putin, amestecand mereu (in acelasi sens).

Se pune din nou cratita pe foc (amestecind neincetat) pana cand sosul incepe sa se ingroase si da primul clocot. Se da la o parte.


Se serveste in sosiera la budinci.

Alte retete recomandate:

Ciuperci in sos de vin

Friptura de vita in sos de vin

Rulouri de pui cu sos de vin

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos