Sodou cu vin

Sodoul cu vin este rapid de preparat. Pentru a realiza un sudou cu vin, sunt necesare urmatoarele ingrediente: galbenusuri, vin alb, zahar, vanilie.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 300 g vin alb
  • vanilie.

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile ca o crema. Se pune la fiert vinul cu vanilia (baton) ca sa dea un clocot, se ia de pe foc si se toarna peste galbenusurile frecate cu zaharul, cate putin, amestecand mereu (in acelasi sens).

Se pune din nou cratita pe foc (amestecind neincetat) pana cand sosul incepe sa se ingroase si da primul clocot. Se da la o parte.


Se serveste in sosiera la budinci.

Alte retete recomandate:

Ciuperci in sos de vin

Friptura de vita in sos de vin

Rulouri de pui cu sos de vin

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca