Suc pentru dieta de toamna, made by Carmen Bruma

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sfecla rosie – 200 g
  • para – 150 g
  • broccoli – 100 g
  • apa plata – 50 ml

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• spalati bine toate ingredientele si curatati sfecla
• introduceti treptat ingredientele in storcator, astfel incat sa fie preluate usor de catre axul melcat
• sucul se bea imediat dupa preparare.

Toamna e momentul ideal pentru a beneficia de toate elementele nutritive ale legumelor radacinoase, precum telina, sfecla, cartofii, pastarnacul sau radacina de patrunjel, sau pentru a incepe o cura de struguri sau produse probiotice care sa stabileasca echilibrul intestinal.
Iata ce legume si fructe nu ar trebui sa va lipseasca din alimentatie toamna:
Sfecla rosie consumata cruda in salate sau coapta la cuptor are efecte remineralizante si revigorante. Combate anemia, intareste imunitatea si stimuleaza functionarea ficatului. O alta varianta in care o puteti consuma este acest suc de toamna preparat prin presare la rece.
Dovleacul este o sursa bogata de betacaroten, fier, zinc, potasiu, fibre cu efect antioxidant, anticancerigen si de reglare a tensiunii arteriale. Dovleacul amelioreaza dispozitia datorita continutului de B-uri, potasiu si glucide cu absorbtie lenta.
Strugurii au puternic efect antioxidant, stimuleaza sistemul imunitar, ajuta sistemul digestiv si pe cel urinar. Pot fi consumati chiar ca aliment unic, dar nu mai mult de 1-2 zile.
Broccoli este una dintre cele mai puternice legume cu rol in preventia cancerului. Contine vitamina C, fier, calciu, betacaroten si un fitonutrient (sulforaphanul) care distruge bacteria Helicobacter Pylori responsabila de aparitia ulcerului. Atentie insa, persoanele care au disfunctii ale tiroidei trebuie sa consume cu moderatie legume din familia cruciferelor ( conopida, broccoli).
Nucile, desi au multe calorii, compenseaza prin bogatia de vitamine, B, E, minerale, proteine vegetale, acizi grasi si fibre. Ideal este sa mancati miezul de nuca pastrat in coaja pana in momentul consumului si sa nu depasiti 5-6 (25 g) nuci pe zi.

Savureaza cu placere!

Articolul complet: http://www.carmen-bruma.ro/dieta-de-toamna-top-5-alimente-pe-care-trebuie-sa-le-consumi/

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca