Suc pentru dieta de toamna, made by Carmen Bruma

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sfecla rosie – 200 g
  • para – 150 g
  • broccoli – 100 g
  • apa plata – 50 ml

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• spalati bine toate ingredientele si curatati sfecla
• introduceti treptat ingredientele in storcator, astfel incat sa fie preluate usor de catre axul melcat
• sucul se bea imediat dupa preparare.

Toamna e momentul ideal pentru a beneficia de toate elementele nutritive ale legumelor radacinoase, precum telina, sfecla, cartofii, pastarnacul sau radacina de patrunjel, sau pentru a incepe o cura de struguri sau produse probiotice care sa stabileasca echilibrul intestinal.
Iata ce legume si fructe nu ar trebui sa va lipseasca din alimentatie toamna:
Sfecla rosie consumata cruda in salate sau coapta la cuptor are efecte remineralizante si revigorante. Combate anemia, intareste imunitatea si stimuleaza functionarea ficatului. O alta varianta in care o puteti consuma este acest suc de toamna preparat prin presare la rece.
Dovleacul este o sursa bogata de betacaroten, fier, zinc, potasiu, fibre cu efect antioxidant, anticancerigen si de reglare a tensiunii arteriale. Dovleacul amelioreaza dispozitia datorita continutului de B-uri, potasiu si glucide cu absorbtie lenta.
Strugurii au puternic efect antioxidant, stimuleaza sistemul imunitar, ajuta sistemul digestiv si pe cel urinar. Pot fi consumati chiar ca aliment unic, dar nu mai mult de 1-2 zile.
Broccoli este una dintre cele mai puternice legume cu rol in preventia cancerului. Contine vitamina C, fier, calciu, betacaroten si un fitonutrient (sulforaphanul) care distruge bacteria Helicobacter Pylori responsabila de aparitia ulcerului. Atentie insa, persoanele care au disfunctii ale tiroidei trebuie sa consume cu moderatie legume din familia cruciferelor ( conopida, broccoli).
Nucile, desi au multe calorii, compenseaza prin bogatia de vitamine, B, E, minerale, proteine vegetale, acizi grasi si fibre. Ideal este sa mancati miezul de nuca pastrat in coaja pana in momentul consumului si sa nu depasiti 5-6 (25 g) nuci pe zi.

Savureaza cu placere!

Articolul complet: http://www.carmen-bruma.ro/dieta-de-toamna-top-5-alimente-pe-care-trebuie-sa-le-consumi/

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa