Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Ingrediente

  • Blat
  • * 100 g albus
  • * 100 g zahar
  • * 80 g galbenus de ou
  • * 50 g cacao alcalizata
  • Crema
  • * 200 g ciocolata neagra
  • * 200 ml smantana pentru frisca
  • * 200 g zmeura

Mod de preparare

Preparare blat

Se bat albusurile spuma, se amesteca treptat galbenusurile, iar la final se adauga cacaua.

Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava si se da la cuptorul preincalzit la 170 grade C, timp de 25-30 minute.

Preparare crema

Ciocolata se topeste pe baie de aburi.

Smantana pentru frisca se mixeaza, insa nu prea tare si se amesteca cu ciocolata topita.

Se adauga zmeura si se omogenizeaza compozitia.

Peste blatul copt si racit se adauga crema de ciocolata si se da la rece pentru cel putin 4 ore.

Se portioneaza, se decoreaza cu zmeura sau frunze de menta proaspete si se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci