Coasta de miel umpluta

Un preparat devenit traditional in familia noastra!

Portii
5
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Coasta de miel umpluta

Ingrediente

  • O bucata costa intreaga de miel
  • 500 g amestec de legume
  • 2 morcovi
  • 3 oua fierte tari
  • 5 kg ficatei de pui
  • 2 cepe rosii
  • marar verde
  • 2 oua crude
  • 250 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • cateva cuisoare
  • ulei de maslie
  • broccoli
  • folie de aluminiu

Mod de preparare

Se spala cu apa rece coasta intreaga de miel, se lasa sa se zvante putin, apoi cu lama unui cutit ascutit, facem un portofel (fara a se desprinde pielea de pe marginea coastelor), desfacand pielea de la exterior de pe coasta, cu grija, fara a ajunge cu lama pe marginea coastei. Se unge cu un strop de ulei de masline si in interior si in exterior, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa cateva ore la rece.

Ficateii de pui se dau in cateva clocote in apa cu sare, apoi se scurg si se dau la racit. Ceapa curatata se taie julien, legumele se lasa sa se dezghete la temperatura camerei, morcovii curatati de coaja se fierb si ei, intregi, in apa cu sare, apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Broccoli se desfac in buchetele, apoi se acopera cu apa si sare, se dau in 2-3 clocote, se scurg si se lasa sa se raceasca.

Intr-un strop de ulei se prajesc un pic ficateii de pui, apoi se scot si in uleiul ramas calim ceapa taiata julien si legumele dezghetate, apoi condimentam dupa gust, cu sare si piper si lasam legumele sa se raceasca bine.

Se amesteca legumele calite si racite cu ficateii de pui, cu mararul tocat fin si cu cele 2 ou batute.

Cu acest amestec umplem coasta de miel, fara a uita sa bagam in umplutura ouale fierte tari, curatate de coaja, dar si morcovii intregi, iar partea pe unde am umplut, se coase cu ata de bucatarie astfel incat sa nu curga umplutura.

Coasta umpluta se asaza intr-o tava rotunda, mai inalta, cu partea bombata in sus, se infig cateva cuisoare in partea mai musculoasa, se mai toarna un strop de ulei peste ea, vinul, o parte de apa rece, un praf de piper si sare, se imprejmuieste cu buchetele de broccoli apoi, se acopera cu folie de aluminiu, sigiland bine pe margine si se da la cuptor, mai bine de o ora, cca. 75-80 minute, dupa care se indeparteaza folia si se mai lasa pana se rumeneste coasta frumos, udand din cand in cand, cu sosul din tava. In momentul cand am oprit focul, se scoate ata cu care am cusut, tragand usor de ea. Coasta se feliaza numai dupa ce s-a racit putin. Se serveste cu un vin roze.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Chec pufos
2
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura simpla cu nuci si mere
3
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Tiramisu reţetă cu lamaie
4
Torturi

Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...

Tiramisu reţetă cu lamaie
Mini ardei umpluti cu branza
5
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Parteneri
Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane
Bucataras.RO

Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane

Prajitura aceasta are tot ce ii trebuie ca sa intre in categoria celor mai bune deserturi fara coacere. De la crema fina de...

Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet