Un preparat devenit traditional in familia noastra!
Se spala cu apa rece coasta intreaga de miel, se lasa sa se zvante putin, apoi cu lama unui cutit ascutit, facem un portofel (fara a se desprinde pielea de pe marginea coastelor), desfacand pielea de la exterior de pe coasta, cu grija, fara a ajunge cu lama pe marginea coastei. Se unge cu un strop de ulei de masline si in interior si in exterior, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa cateva ore la rece.
Ficateii de pui se dau in cateva clocote in apa cu sare, apoi se scurg si se dau la racit. Ceapa curatata se taie julien, legumele se lasa sa se dezghete la temperatura camerei, morcovii curatati de coaja se fierb si ei, intregi, in apa cu sare, apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Broccoli se desfac in buchetele, apoi se acopera cu apa si sare, se dau in 2-3 clocote, se scurg si se lasa sa se raceasca.
Intr-un strop de ulei se prajesc un pic ficateii de pui, apoi se scot si in uleiul ramas calim ceapa taiata julien si legumele dezghetate, apoi condimentam dupa gust, cu sare si piper si lasam legumele sa se raceasca bine.
Se amesteca legumele calite si racite cu ficateii de pui, cu mararul tocat fin si cu cele 2 ou batute.
Cu acest amestec umplem coasta de miel, fara a uita sa bagam in umplutura ouale fierte tari, curatate de coaja, dar si morcovii intregi, iar partea pe unde am umplut, se coase cu ata de bucatarie astfel incat sa nu curga umplutura.
Coasta umpluta se asaza intr-o tava rotunda, mai inalta, cu partea bombata in sus, se infig cateva cuisoare in partea mai musculoasa, se mai toarna un strop de ulei peste ea, vinul, o parte de apa rece, un praf de piper si sare, se imprejmuieste cu buchetele de broccoli apoi, se acopera cu folie de aluminiu, sigiland bine pe margine si se da la cuptor, mai bine de o ora, cca. 75-80 minute, dupa care se indeparteaza folia si se mai lasa pana se rumeneste coasta frumos, udand din cand in cand, cu sosul din tava. In momentul cand am oprit focul, se scoate ata cu care am cusut, tragand usor de ea. Coasta se feliaza numai dupa ce s-a racit putin. Se serveste cu un vin roze.
Pofta buna!
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii