Traditionalul pe masa de Paste!!
Pulpa de miel (eu am facut doua pulpe, una de spate si cea de fata) se spala bine, se curata de pielita spumoasa, apoi se taie in bucati potrivite, fara a se desprinde in partea de jos, se stropeste cu putin ulei de masline, se da cu condimentele de friptura, apoi se inteapa muschiul din loc in loc cu un cutit si impanam carnea cu catei de usturoi (taiati in doua, pe lung), apoi se asaza intr-o tavita stransa in care am pus o lingura de ulei de masline, se stropeste cu vinul alb, foile de dafin, se mai presara piper si se da la rece, la marinat, cateva ore, de seara pana a doua zi. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, cca.60 minute, dupa care se scoate folia si se lasa sa se rumeneasca bine. Cand carnea incepe sa se rumeneasca usor, se taie usturoiul verde marunt si se presara deasupra si se mai lasa cateva minune, pana ce carnea se va rumeni bine.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii