Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel in vin

Ingrediente

  • pulpa de miel
  • 300 ml vin alb sec
  • condiment friptura de miel
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • un praf de piper macinat
  • un praf de sare
  • daca mai este necesar
  • usturoi verde

Mod de preparare

Pulpa de miel (eu am facut doua pulpe, una de spate si cea de fata) se spala bine, se curata de pielita spumoasa, apoi se taie in bucati potrivite, fara a se desprinde in partea de jos, se stropeste cu putin ulei de masline, se da cu condimentele de friptura, apoi se inteapa muschiul din loc in loc cu un cutit si impanam carnea cu catei de usturoi (taiati in doua, pe lung), apoi se asaza intr-o tavita stransa in care am pus o lingura de ulei de masline, se stropeste cu vinul alb, foile de dafin, se mai presara piper si se da la rece, la marinat, cateva ore, de seara pana a doua zi. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, cca.60 minute, dupa care se scoate folia si se lasa sa se rumeneasca bine. Cand carnea incepe sa se rumeneasca usor, se taie usturoiul verde marunt si se presara deasupra si se mai lasa cateva minune, pana ce carnea se va rumeni bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Ciorba de perisoare din carne de pui
2
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de dovlecei si rosii
3
Supe de legume

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Prajitura de casa cu mac
4
Retete de Pasti

Prajitura de casa cu mac

Prajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...

Prajitura de casa cu mac
Chiftelute de legume (la cuptor) cu piure de morcovi
5
Aperitive cu legume

Chiftelute de legume (la cuptor) cu piure de morcovi

Retete dietetice. Mult mai sanatoase decat cele prajite in ulei.

Chiftelute de legume (la cuptor) cu piure de morcovi
Parteneri
Ardei copti la borcan fara otet
Bucataras.RO

Ardei copti la borcan fara otet

Am vazut diverse modalitati pentru conservarea ardeilor copti,sunt multe tehnici si retete.Prin congelare sau cu otet.Eu am...

Ardei copti la borcan fara otet
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia