Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci cand coacem ardeiul, acesta se transforma total. Ei, varianta asta de ardei copt si apoi umplut este absolut delicioasa! Ardeiul devine dulce, iar in combinatie cu carnea si legumele transformarea este spectaculoasa.

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Ingrediente

  • 2 ardei grasi galbeni
  • 100-120 gr piept de pui
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 rosie de gradina
  • 2 pumni de galbiori
  • 1 cub mic de unt
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • Cimbrisor
  • Pentru sos:
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 graunte de usturoi
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita miere
  • 1 praf de chili
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri ulei de dovleac(optional)

Mod de preparare

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul il pastram pentru decor.

Pentru umplutura: se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei de floarea soarelui. Se da prin masina de tocat carnea de pui si se adauga peste ceapa calita. Amestecam cu o lingura de lemn in asa fel incat sa se desfaca carnea si sa se caleasca uniform. Cand carnea s-a calit si zeama lasata s-a evaporat, adaugam rosia curatata de coaja si taiata cubulete. Lasam la foc inca 3-4 minute. Asezonam cu sare, piper si cimbrisor uscat. Dam deoparte umplutura, iar in aceeasi tigaie punem 1 lingura de ulei cu un cub mic de unt. Adaugam ciupercile (galbiorii) si ii calim la foc iute pana se inmoaie si apa lasata scade de tot. La final ii pudram cu putina sare si cimbrisor uscat. O parte din galbiori ii punem peste carne, iar restul ii pastram pentru decor.

Pentru sos: se curata usturoiul, se toaca marunt si se caleste cateva secunde in putin ulei. Se adauga rosia curatata de coaja si pasirata la blender. Lasam sa se caleasca 3-4 minut. Adaugam un praf de sare, chili, putina miere si amestecam. Impartim sosul in doua si-l punem in doua vase mici termorezistente. Peste sos asezam ardeii copti si umpluti cu amestecul facut anterior. Stropim cu putin ulei de dovleac ardeii (este optional), presaram putin cimbrisor deasupra, aruncam si cativa galbiori caliti peste ardei. Dam totul la cuptorul incins la 160-170 grade C, pentru maxim 15 minute. La final, daca doriti, puteti sa puneti patrunjel verde. Eu am ales sa pun restul de galbiori ramasi…

Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Paella (reteta originala)
1
Mancaruri cu orez

Paella (reteta originala)

Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...

Paella (reteta originala)
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
3
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
4
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita