Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca impreuna cu drojdie de be

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg visine
  • 10 l apa
  • 3 kg zahar
  • drojdie de bere

Mod de preparare

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca impreuna cu drojdie de bere cat o nuca, pana cand aceasta devine lichida. Se pune peste fructe. Din fructe se pastreaza jumatate de cantitate, care se zdrobesc cu mana pentru a grabi fermentatia. Vasul se umple apoi cu apa rece si se lasa la cald sa fermenteze continutul sase zile. Se amesteca in fiecare zi in vas. Cand fermentatia a incetat, vinul se scoate din vasul in care a stat si se toarna in sticle mici, care se leaga si se pasteurizeaza in bain-marie. Se pastreaza apoi la rece, peste iarna.
Alte retete:

Sirop de trandafiri

Nectar de caise

Nectar de visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Drob cu ciuperci

Este prima data cand fac drob si nu ma asteptam sa iasa atat de bun. Imi aduce aminte de casa si cat erau de frumoase...

Drob cu ciuperci
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise