Ciupercile cu marar sunt un aperitiv usor de facut si care vor avea mare succes la musafiri.
Ceapa taiata marunt se caleste in 100 ml ulei, pentru cca 4-5 minute, impreuna cu o jumatate lingurita cu sare, la foc mic, pina cand devine lucioasa. Se adauga apoi ciupercile curatate, sucul de rosii si un varf de cutit piper, lasandu-le sa fiarba la foc mic, acoperite, pentru cca 30-40 minute si adaugand putina apa pana cand se inmoaie. Cand ciupercile sunt fierte, iar sosul scazut numai cat sa le cuprinda, se adauga mararul si se sareaza dupa gust si, facultativ, se pun citeva picaturi de zeama lamiie. Se lasa la racit inainte de servire.
Ciupercile cu marar se pot servi ca aperitiv tip bruschete.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii