Perioada postului pune la grea incercare imaginatia oricarei gospodine, iar daca in familie exista si copii, provocarea este si mai mare. Cum fetita mea adora ciupercile, aceasta reteta a devenit repede preferata ei pentru cina.
Ciupercile le cureti de picioruse și de pielita, apoi le stropesti cu zeamă de lămâie.
După 5 minute le scurgi de sucul pe care îl lasă și le ungi bine cu ulei.
Între timp incalzesti grilul ( eu am folosit aparatul pentru sandviciuri calde).
Așezi ciupercile pe gril și le lași câte 5 minute pe fiecare parte.
Până când sunt gata ciupercile, torni apa fierbinte peste cus-cus, adaugi restul de zeamă de lămâie și acoperi cu o farfuriuta.
Cand cus-cus-ul este bine hidratat adaugi ceapa verde tocată mărunt, chilli și, eventual, un praf de sare.
Iei o ciuperca, pui un cubulet de tofu , adaugi cus-cus cât de mult, așezi deasupra altă ciuperca și fixezi cu o scobitoare. Servesti totul pe pat de salată verde.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIntotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...
Clatite cu dulceturiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii