Clatite cu ciuperci

Preparati din ingredientele pentru clatite. Trebuie sa fie o compozitie de consistenta unei smantani subtiri. Ungeti o tigaie cu o lingurita de ulei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 300 gr faina
  • 500 ml apa
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr ciuperci proaspete
  • 3-4 fire ceapa verde
  • 50 ml ulei
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Preparati din ingredientele pentru clatite. Trebuie sa fie o compozitie de consistenta unei smantani subtiri. Ungeti o tigaie cu o lingurita de ulei si tineti-i pe foc pana cand se incinge bine uleiul. Luati cu un polonic sau cescuta din compozitia de foi si turnati in tigaie, apoi imediat miscati tigaia, astfel incat compozitia sa se intinda uniform pe toata suprafata acesteia. Rumeniti clatitele pe ambele parti si asezati-le una peste alta pe o farfuria incinsa. Pentru umplutura caliti ciupercile curatate, spalate si tocate cat mai marunt, in ulei impreuna cu ceapa tocata. Dupa 10 minute adaugati vinul, potriviti de sare si piper si lasati la foc mic pana cand se evapora toata zeama din tigaie. Umpleti foile de clatite cu ciupercile calite si rulati-le.


Se servesc calde.

Alte retete culinare:

Biftec la gratar cu ciuperci Ciuperci umplute Conopida la cuptor cu bacon

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mille-feuilles sablé cu fructe de padure

Cand eu ma hlizeam cu voi vorba Mitinitei :) sa vedeti ce a facut fata mea Béatrice :))

Mille-feuilles sablé cu fructe de padure
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca