Placinta cu ciuperci si pui

Amestecam sarea cu faina si faramitam untul si untura in ea. Prelucram bine (cam ca si aluatul de chifle) si adaugam apa cat cuprinde. Formam o painic

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru ragu:
  • 150 g ciuperci pitarce uscate
  • 50 g unt
  • 15 g faina
  • 2
  • 5 dl supa de pui fierbinte(fiarta ingrosata
  • 5 dl frisca sau lapte
  • 1 ceapa rosie
  • taiata marunt
  • 2 morcovi feliati
  • 2 teline
  • feliate marunt
  • 50 g ciuperci proaspet
  • taiate in sferturi
  • 450 g carne de pui fiarta
  • taiata cubulete
  • 50 g mazare proaspata sau congelata
  • Piper negru
  • sare
  • Pentru aluat:
  • 225 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 115 g unt rece
  • feliat marunt
  • 65 g untura de casa
  • feliata marunt
  • 6-1
  • 2 dl apa rece
  • Ou batut
  • pentru ungerea aluatului

Mod de preparare

Amestecam sarea cu faina si faramitam untul si untura in ea. Prelucram bine (cam ca si aluatul de chifle) si adaugam apa cat cuprinde. Formam o painica si o punem pentru o jumatate de ora la loc racoros. Tinem ciupercile pitarce in apa fierbinte o jumatate de ora, apoi le zvantam.

Punem intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt necesara pentru ragu, presaram faina, apoi fierbem pana face clabuci. Apoi adaugam supa de pui, fierbem 2-3 minute, apoi punem frisca, sarea, piperul

Si o punem deoparte. Prajim, intr-o tigaie de Teflon, ceapa, telina si morcovii in untul ramas, putin mai tarziu adaugam ciupercile proaspete inmuiate, iar la sfarsit carnea de pui si mazarea. Daca toate ingredientele s-au inmuiat, adaugam ragu la supa, amestecam, iar daca mai trebuie asezonam cu sare si piper, apoi amestecul il punem intr-o tava.

Aluatul il intindem la o grosime de 3 mm, apoi taiem ia un dreptunghi de marimea tavii, cu care invelim ragu.

Aluatul il strapungem (sa iasa gazelle formate) si il ungem cu ou.

Se da la cuptorul incins la 190 grade si s coace aprox.30 minute pana devine maronie.
Alte retete culinare recomandate:

tocanita de pui

Placinta cu dovleac

Placinta spanac

Placinta cu carne pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort in patratele

Este un tort preparat in forma de cozonac, cu blat de cacao si nuca, putin insiropat, cu piersici din compot si crema de...

Desert tort in patratele
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca