Reteta dietetica de mic dejun cu oua posate

Este propria mea descoperire, un mic dejun destul de copios, dar cu o valoare energetica de sub 250 kcal. Aceasta reteta este de o dificultate medie spre redusa si savuroasa.

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 felii de paine Toast integrala
  • 2 oua de gaina proaspete
  • 5 ciuperci champignon medii
  • 1 rosie proaspata medie
  • sare si piper negru pentru condimentare
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita otet de mere

Mod de preparare

Se spala rosia si ciupercile. Rosia se taie in jumatate, ciupercile in sferturi sau felii.

Se incalzeste cuptorul la 180-200 grade C. Pe o tava, se intinde o bucata de hartie de copt si se asaza jumatatile de rosii si ciupercile taiate. Se condimenteaza cu sare si piper si ulei de masline. Se introduce tava la cuptor pentru 20 minute sau pana cand ciupercile sunt gata (rosia nu trebuie neaparat sa fie coapta de tot).

Pe aragaz se pune o oala cu apa la fiert. Apa trebuie sa ocupe vreo 10 cm din adancimea oalei. Cand incepe sa fiarba, se reduce focul si se adauga lingurita de otet si un praf de sare. Ouale proaspete se sparg in cate un pahar mic fiecare sau in cate un bol. In apa ce fierbe incet, se introduce o lingura si se amesteca rapid in directia acelor de ceas. Se introduce imediat un ou, in apa in miscare si se lasa se se coaguleze. Dupa 3 minute, se scoate din apa cu o lingura cu gauri si se scurge pe un prosop de bucatarie. Se repeta procedura si pentru celalalt ou.

IMPORTANT: ca sa iti reuseasca posarea oualelor cu siguranta, ouala se pot pune in folie de plastic alimentar legate bine sa nu curga si se pot fierbe in oala 2-3 minute, iar dupa fierbere, sa se scoata din folia de plastic. La fel, poti folosi si oua fierte in coaja cu galbenusul moale. Eu le prefer posate :) feliile de paine integrala se pun la prajitor si se rumenesc dupa preferinta.

Pe o farfurie, asamblam micul dejun. Se pun feliile de paine, peste care se pun ciupercile, se adauga rosia si oul posat deasupra, condimentand cu sare si piper dupa necesitate si gust. Va doresc pofta buna, si va asigur ca si mancarea dietetica poate avea gust foarte bun!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca