Rulada cu ciuperci

Se infierbanta margarina, se adauga faina, se adauga apoi laptele, treptat, amestecand mereu. Se lasa sa fiarba 3-4 minute, la foc mediu, amestecand.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr margarina
  • 100 gr faina
  • 400 gr lapte
  • 3 oua mari
  • 250 gr ciuperci
  • 1 ceapa medie
  • pesmet
  • smantana
  • cascaval

Mod de preparare

Se infierbanta margarina, se adauga faina, se adauga apoi laptele, treptat, amestecand mereu. Se lasa sa fiarba 3-4 minute, la foc mediu, amestecand. Se lasa sa se raceasca. Intre timp, ciupercile se spala, se taie marunt si se calesc cu ceapa in putin ulei., pana se inmoaie.

se bat albusurile spuma tare.

Peste aluatul racit se adauga galbenusurile, amestecand mereu, apoi albusurile. Se da repede la cuptor(incins in prealabil) intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Se coace cam in 30 de minute.

Dupa ce s-a copt, se scoate tava si peste aluat se asaza ciupercile(eventual se pune o lingurita de faina, sa se lege un sos) si se razuie putin cascaval.

Se ruleaza usor si se pune deasupra smantana si se mai da un pic la cuptor- 5 minute.

Aluatul nu trebuie sa se coaca prea tare, caci altfel devine sfaramicios si nu se mai poate rula.la inceput trebuie temperatura putin mai ridicata, apoi se lasa la mediu.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...