Se prepara intai aluatul pentru tarte. Se amesteca faina cu 100 gr unt moale, un ou, sare si smantana. se framanta bine si se lasa la rece cateva ore
Se prepara intai aluatul pentru tarte. Se amesteca faina cu 100 gr unt moale, un ou, sare si smantana. se framanta bine si se lasa la rece cateva ore. Se intinde apoi o foaie de 5 mm grosime, din care se decupeaza rotocoale cu care se tapeteaza formele de tarte. In fiecare forma se pune cate o pungulita cu boabe de porumb sau de fasole uscata, ca sa nu se ridice fundul tartei la copt. Se introduc apoi tartele la cuptor si se tin acolo pana se intaresc. Se pregateste intre timp compozitia de ciuperci. Se toaca marunt ciupercile curatate si se pun la calit in unt. Dupa 10 minute se adauga un sos gros preparat din restul de unt, faina si lapte. Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se lasa la scazut putin. Se umplu apoi tartele, se presara deasupra cu cascaval ras si se introduc in cuptor la gratinat.
Se servesc calde.
Alte retete:
Saratele Chiftele Rulada de porc
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii