Din meniul de pretrecere nu trebuie sa lipseasca acest aperitiv. Pentru a prepara aceasta reteta de aperitiv cu oua, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, lapte, faina, somon sau bacon.
Se pune laptele la fiert cu margarina si sare. Cand clocoteste, se ia de pe foc si se adauga faina. Apoi se adauga ouale, pe rand, amestecand mereu. Aluatul obtinut se coace in tava bine unsa si tapetata cu faina. Astfel facem blatul pentru aperitiv.
Dupa ce s-a copt foaia, se taie in 3 parti, pe care le umpli cu urmatoarea compozitie pentru aperitiv: se amesteca somon afumat sau bacon cu 4 linguri maioneza, mustar, patrunjel taiat marunt, sare, piper si lamaie. Deasupra se unge cu un strat subtire de maioneza.
Se orneaza cu albus, masline, rosii sau castraveti murati.
Alte retete recomandate:
Aperitiv cu ficat de pui
Aperitiv cu ciuperci
Aperitiv cu ardei
Pentru ca a sosit sezonul capsunilor, am zis sa incerc o reteta de prajitura usoara, nu foarte dulce, numai buna de savurat...
Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilieOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj