Bagheta umpluta in crusta de bacon

Este un aperitiv plin de savoare si culoare, usor de preparat, o mancare usoara, de prImavara!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Bagheta umpluta in crusta de bacon

Ingrediente

  • 1 bagheta paine, nu foarte proaspata
  • 3 oua
  • 1 ceapa verde
  • 1 mana de mazare fiarta si scursa
  • 1 legatura mica de marar
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 200 g cascaval ras
  • 100 g bacon feliat, uscat

Mod de preparare

Taiem capetele baghetei, o taiem in 2 jumatati si apoi pe lung. Scoatem o parte din miez lasand pe coaja cca 0,5 cm.

Preparam o omleta in tigaia incinsa cu un strop de ulei de masline, calind iute ceapa taiata fin, adaugand ouale batute spuma cu un praf de sare, piperam, adaugam mararul verde si mazarea verde.

Intoarcem omleta si pe partea negatita, presaram cascavalul ras, apoi o scoatem pe un platou si rulam strans.

Taiem ruloul din omleta in doua si punem in mijlocul fiecarei bucati de bagheta scobita, strangem usor si le infasuram in feliile subtiri de bacon crud. Le asezam una langa alta intr-o forma de chec, le acoperim cu o folie de aluminiu si lasam 10 minute in cuptorul incins, indepartam folia si mai lasam 5 minute la foc potrivit. Se feliaza dupa ce s-au racit un pic. Este un aperitiv plin de savoare si culoare, usor de preparat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc