Canapele cu ochiuri romanesti si crema de branza

Canapelele sunt obiecte de mobilier. Dar mai pot fi si gustari interesante, formate de obicei din felii de paine HapiHap jumatati de felii de paine, b

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • amestec din branza de vaci cu marar
  • smantana si unt
  • cascaval
  • gouda
  • telemea ori branza de capra
  • maturata.
  • paine
  • o lingurita de patrunjel amestecat cu marar
  • tocate si puse-n saramura.
  • 2 oua
  • putina valeriana stropita cu otet balsamic si ulei de masline.
  • putin piper proaspat macinat

Mod de preparare

Canapelele sunt obiecte de mobilier. Dar mai pot fi si gustari interesante, formate de obicei din felii de paine HapiHap jumatati de felii de paine, bucatele de aluat copt/fript/prajit, cu oarece deasupra. Oarece-ul acela poate fi simplu ori complicat dar musai trebuie sa fie gustos.

Canapelele pe care mi-am propus sa vi le arat aici au deasupra celebrele ochiuri romanesti (asa le zicem noi, altii, care nu-s romani, le spun poached eggs) si un amestec interesant de branzeturi. Puteti sa faceti amestecul din branza de vaci cu marar, smantana si unt, din branzeturi fine, cum am facut eu (Philladelphia si Exquisa), cu cascaval, gouda, telemea ori branza de capra, maturata. Totul e sa nu va lipseasca painea HapiHap. Eu am folosit telemea, facuta cuburi.

Am amestecat branzeturile fine cu o lingurita de patrunjel amestecat cu marar, tocate si puse-n saramura. Deci nu am mai folosit sare. Mai ales ca si telemeaua pe care am amestecat-o-n branzeturi avea portia ei de sare. Odata scapat de grija cremei de branza, am trecut la ochiuri. Am pus apa cu otet la fiert, am uns un polonic cu ulei, am spart ouale pe rand si le-am fiert in polonic. Am obtinut astfel ochiurile romanesti de pus peste crema canapelelor mele. Peste toate, putina valeriana stropita cu otet balsamic si ulei de masline.

O gustare ..cu gust, pe care v-o recomand cu drag. Sa nu uit: daca vreti, puteti sa puneti peste oua putin piper proaspat macinat, va face minuni. Vorbesc foarte serios.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa