Canapele cu ochiuri romanesti si crema de branza

Canapelele sunt obiecte de mobilier. Dar mai pot fi si gustari interesante, formate de obicei din felii de paine HapiHap jumatati de felii de paine, b

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • amestec din branza de vaci cu marar
  • smantana si unt
  • cascaval
  • gouda
  • telemea ori branza de capra
  • maturata.
  • paine
  • o lingurita de patrunjel amestecat cu marar
  • tocate si puse-n saramura.
  • 2 oua
  • putina valeriana stropita cu otet balsamic si ulei de masline.
  • putin piper proaspat macinat

Mod de preparare

Canapelele sunt obiecte de mobilier. Dar mai pot fi si gustari interesante, formate de obicei din felii de paine HapiHap jumatati de felii de paine, bucatele de aluat copt/fript/prajit, cu oarece deasupra. Oarece-ul acela poate fi simplu ori complicat dar musai trebuie sa fie gustos.

Canapelele pe care mi-am propus sa vi le arat aici au deasupra celebrele ochiuri romanesti (asa le zicem noi, altii, care nu-s romani, le spun poached eggs) si un amestec interesant de branzeturi. Puteti sa faceti amestecul din branza de vaci cu marar, smantana si unt, din branzeturi fine, cum am facut eu (Philladelphia si Exquisa), cu cascaval, gouda, telemea ori branza de capra, maturata. Totul e sa nu va lipseasca painea HapiHap. Eu am folosit telemea, facuta cuburi.

Am amestecat branzeturile fine cu o lingurita de patrunjel amestecat cu marar, tocate si puse-n saramura. Deci nu am mai folosit sare. Mai ales ca si telemeaua pe care am amestecat-o-n branzeturi avea portia ei de sare. Odata scapat de grija cremei de branza, am trecut la ochiuri. Am pus apa cu otet la fiert, am uns un polonic cu ulei, am spart ouale pe rand si le-am fiert in polonic. Am obtinut astfel ochiurile romanesti de pus peste crema canapelelor mele. Peste toate, putina valeriana stropita cu otet balsamic si ulei de masline.

O gustare ..cu gust, pe care v-o recomand cu drag. Sa nu uit: daca vreti, puteti sa puneti peste oua putin piper proaspat macinat, va face minuni. Vorbesc foarte serios.


Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa