Cupele de paine sunt niste aperitive super-rapide, perfecte pentru mesele de sarbatoare. Se fac foarte usor dar sunt deosebite, in plus pot fi adaptate dupa bunul plac.
Feliile de paine se ung cu unt topit pe ambele fete pana cand se inmoaie. Fiecare felie se pune intr-o cana sau intr-un castron termorezistent pentru a-si pastra aceasta forma la copt. Se coc in cuptor la 220 grade timp de cca. 10 minute.
Intre timp, pregatiti umplutura. Spalati si curatati rosiile si tocati-le nu foarte marunt. Caliti-le apoi in 2-3 linguri ulei de masline sau floarea soarelui. Bateti ouale cu 3 linguri apa, sare si piper si prajiti-le. Cand sint oarecum legate, adaugati branza (eu am pus o telemea buna, nu prea sarata).
Scoateti feliile din forme, care trebuie sa fie crocante (dupa copt) si puneti-le pe o farfurie sau un platou. Umpleti-le cu amestecul de rosii, branza si ou.
Curatati 4 rosii potrivite, patrunjel si busuioc verde sau oricare dintre verdeturile voastre favorite. Taiati rosiile in sferturi si ornati feliile de paine cu ele si cu verdeata.
Reteta Cupe de paine a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Serviti cupele de paine ca aperitive sau gustari.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa