Frittata (omleta) cu dovlecei

Intr-o tigaie, la foc moderat se pune jumatate din ulei, iar cand este destul de incins se pun dovleceii. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga u

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 linguri ulei de masline
  • 500 g dovlecei taiati rondele
  • cativa catei de usturoi tocat
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri busuios tocat
  • 3 linguri seminte de pin
  • sare si piper dupa dorinta
  • 6 oua

Mod de preparare

Intr-o tigaie, la foc moderat se pune jumatate din ulei, iar cand este destul de incins se pun dovleceii. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga usturoiul, patrunjelul, busuiocul si semintele de pin. Se mai lasa pe foc aprox. 5 minute (pana cand dovleceii sunt patrunsi). Intr-o alta tigaie, se pune restul de ulei, iar cand acesta este incins se pun dovleceii si ouale care in prealabil au fost batute, cu sarea si piperul. Se lasa la foc mediu pana cand omleta este inchegata, dupa care, cu atentie se intoarce pe partea cealalta (ca o clatita).


Se poate face rol, decorandu-se cu rondele de ceapa, praz sau rosii.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa