Ochiurile in cuib pe spanac sunt ideale pentru un mic dejun satios, mai ales pentru persoanele foarte ocupate si care nu au timp si pentru masa de panz.
Se alege spanacul şi se fierbe. Se lasă la o parte, la cald, o lingură de spanac, iar restul se aşează într-o formă rezistentă la foc, cu două linguri de unt. Se presară brânză rasă şi se pune puţină smântână. Separat
se bat albuşurile, se adaugă sare şi se toarnă peste spanacul din formă. Se netezeşte albuşul cu dosul lingurii şi din loc în loc se fac găuri rotunde, cât să încapă un gălbenuş. La mijloc se face o gaură ceva mai mare, în care se aşează spanacul păstrat la cald. În fiecare gaură se pune câte un gălbenuş, cu grijă, să rămână întreg. Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se prinde gălbenuşul.
Ochiurile se servesc direct în formă.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii