Ochiuri in rosii cu sunca

Pentru ochiuri in rosii cu sunca se aleg patlagele rosii netede si destul de mari, ca sa incapa in fiecare cate un ou. Se taie capacul, se golesc de miez.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 rosii frumoase
  • o lingura de unt proaspat
  • 6 feliute mici de sunca
  • sare.

Mod de preparare

Pentru ochiuri in rosii cu sunca se aleg patlagele rosii netede si destul de mari, ca sa incapa in fiecare cate un ou. Se taie capacul, se golesc de miez, se pune in fiecare cate o bucatica mica de unt proaspat si un praf de sare; se asaza intr-o tava unsa bine cu unt. Se dau la cuptor la foc iute, si se tin pana se infierbanta.
In acest timp se pregatesc ochiurile in apa. Se pune in fiecare rosie cate o feliuta de sunca rumenita in tava sau cateva felii de ciuperci inabusite in unt. Deasupra se asaza oul bine scurs de apa. Se dau cateva minute la cuptor si se servesc.


Ochiurile in rosii cu sunca se servesc calde.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!