Merele se curata de coaja, se taie felii cat mai subtiri si se pun intr-o tigaie, pe foc, sa se caleasca pana scade toata zeama. Se pune faina intr-u
Merele se curata de coaja, se taie felii cat mai subtiri si se pun intr-o tigaie, pe foc, sa se caleasca pana scade toata zeama. Se pune faina intr-un castron, se amesteca cu ouale, zaharul, vanilia, se adauga laptele, amestecand bine pana ce compozitia devine subtire ca o smantana. Se pune untul in tigaie sa se incalzeasca pe foc si se toarna jumatate din compozitie, apoi se asaza merele si cealalta jumatate de compozitie deasupra. Se introduce omleta in cuptor sa se coaca. Cand este coapta, se rastoarna si se serveste pudrata cu zahar.
Se poate prepara omleta si cu cirese bine scurse, cu visine, sau chiar cu o dulceata.
Se serveste calda.
Alte retete:
Gogosi
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Este vorba despre jumatatea mea care pe 22 Oct implineste juma` de centenar...e drept ca l-am serbat un pic mai devreme , ca...
Desert tort juma de centenar (reteta 1200)Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.