Merele se curata de coaja, se taie felii cat mai subtiri si se pun intr-o tigaie, pe foc, sa se caleasca pana scade toata zeama. Se pune faina intr-u
Merele se curata de coaja, se taie felii cat mai subtiri si se pun intr-o tigaie, pe foc, sa se caleasca pana scade toata zeama. Se pune faina intr-un castron, se amesteca cu ouale, zaharul, vanilia, se adauga laptele, amestecand bine pana ce compozitia devine subtire ca o smantana. Se pune untul in tigaie sa se incalzeasca pe foc si se toarna jumatate din compozitie, apoi se asaza merele si cealalta jumatate de compozitie deasupra. Se introduce omleta in cuptor sa se coaca. Cand este coapta, se rastoarna si se serveste pudrata cu zahar.
Se poate prepara omleta si cu cirese bine scurse, cu visine, sau chiar cu o dulceata.
Se serveste calda.
Alte retete:
Gogosi
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti