Omleta spaniola de dovlecei este o omleta excelenta atat pentru micul dejun, cat si pentru pachetul de scoala sau serviciu, mai ales ca se face foarte usor si este extrem de satioasa.
Modul de preparare:
Se spala dovlecelul, ceapa. Se taie dovlecelul cubulete, iar ceapa rondele, apoi se pune la sotat in tigaie dovlecelul cu uleiul.Se aduga si ceapa si se mai lasa maxim un minut la sotat.
In timp ce se soteaza dovlecelul se bat ouale ca pentru omleta, se sareaza, pipereaza, se adauga tarhonul.
Cand dovlecelul e gata sotat, se adauga ouale batute in tigaie, se lasa sa se rumeneasca aprox. trei minute.
Atentie, nu se amesteca in tigaie in acest timp!
Se intoarce omleta pe cealalta parte, folosindu-ne de o farfurie intinsa care sa depaseasca diametrul tigaii si apoi se rumeneeste si pe aceasta parte, cam doua minute la foc mediu.
Omleta spaniola cu dovlecei se serveste dupa dorinta cu o salata, noi am servit-o pe asta cu salata de rosii.
Reteta de omleta spaniola de dovlecei a fost propusa pe forumul Culinar.ro de geladumi.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii