Oua benedict cu cartofi

Aveti nevoie de oua, paine, cascaval, bacon, condimente, cartofi, ceapa, patrunjel si ulei.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 felii de paine
  • 8 bucati cascaval
  • 8 felii bacon
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • Pentru garnitura:
  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei
  • 1 lingurita boia

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare, Se curata apoi de coaja, se taie cubulete si se inabusesc in untul topit. se adauga sare, piper si boia si se amesteca cu ceapa calita in prealabil. Separat, se prajesc feliile de paine.

Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se adauga feliile de bacon, apoi cascavalul, se lasa 2-3 minute pe o parte si 2-3 pe cealalta. Se scot pe o farfurie si se adauga putin ulei daca e nevoie. Se prajesc ouale, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se orneaza feliile de paine cu cascavalul, baconul, iar deasupra se asaza ouale.


Ouale se serevsc cu garnitura de cartofi taranesti, ornati cu patrunjel verde.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide