Oua cu ciuperci

Se fierb ouale moi, se curata de coaja si se aranjeaza intr-un vas incasabil uns cu unt. Se prepara un sos alb: 30 gr unt incalzit pe foc se amesteca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 oua
  • 200 gr ciuperci
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar cu lapte
  • 100 gr unt
  • 200 gr cascaval

Mod de preparare

Se fierb ouale moi, se curata de coaja si se aranjeaza intr-un vas incasabil uns cu unt. Se prepara un sos alb: 30 gr unt incalzit pe foc se amesteca bine cu faina, se toarna laptele treptat si se amesteca pana se obtine o ciulama buna. Se ia vasul de pe foc, se amesteca sosul cu 150 gr cascaval ras pe razatoarea mica si se toarna peste oua. Ciupercile, tocate si calite bine in unt pana le-a scazut zeama, se toarna peste sosul alb. Se rade deasupra restul de cascaval, se stropeste cu unt si se introduce vasul in cuptor pentru 15-20 minute.


Mancarea se serveste din vas.

Alte retete culinare:

Ciuperci umplute

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...