Oua cu ciuperci

Se fierb ouale moi, se curata de coaja si se aranjeaza intr-un vas incasabil uns cu unt. Se prepara un sos alb: 30 gr unt incalzit pe foc se amesteca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 oua
  • 200 gr ciuperci
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar cu lapte
  • 100 gr unt
  • 200 gr cascaval

Mod de preparare

Se fierb ouale moi, se curata de coaja si se aranjeaza intr-un vas incasabil uns cu unt. Se prepara un sos alb: 30 gr unt incalzit pe foc se amesteca bine cu faina, se toarna laptele treptat si se amesteca pana se obtine o ciulama buna. Se ia vasul de pe foc, se amesteca sosul cu 150 gr cascaval ras pe razatoarea mica si se toarna peste oua. Ciupercile, tocate si calite bine in unt pana le-a scazut zeama, se toarna peste sosul alb. Se rade deasupra restul de cascaval, se stropeste cu unt si se introduce vasul in cuptor pentru 15-20 minute.


Mancarea se serveste din vas.

Alte retete culinare:

Ciuperci umplute

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii