Oua cu gaturi de raci

Se fierb ouale, se curata si se taie in lat. Se taie cite o bucatica din virfuri, ca sa poata sta ouale in sus, ca paharelele. Se scot galbenusurile,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
  • 150 g ulei
  • citeva gaturi de raci
  • sare
  • citeva frunze de salata verde

Mod de preparare

Se fierb ouale, se curata si se taie in lat. Se taie cite o bucatica din virfuri, ca sa poata sta ouale in sus, ca paharelele.

Se scot galbenusurile, se dau prin sita. Din aceste galbenusuri, se pune cam o lingura la o parte; vor servi la a imbraca ouale, la sfirsit.

Celelalte galbenusuri se freaca cu o lingurita de mustar, un galbenus crud, sare si lamiie. Uleiul se pune putin cite putin.

Se face o maioneza legata, care se amesteca cu gituri si labe de raci. Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu virf, acoperind si albusul pina la margine. Se netezeste cu cutitul si se presara galbenusul dat prin sita.

Deasupra se pune cite o bucatica de git de rac. Se asaza pe farfurie si se pun imprejur frunze de salata sau aspic tocat.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete culinare:

Mancare de mazare cu pui

Paste de casa cu urzici

Ciuperci umplute

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Fursecuri, fursecuri, cine vrea fursecuri? Hai, stiu eu ca nu le refuzati si va plac, mai ales langa o cana de cafea...

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca