Oua cu sos Bechamel

Ouale se fierb si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prepara sosul: 25 gr unt se pun intr-o tigaie ca sa se topeasca, se adauga faina

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 50 gr unt
  • 2 lingurite faina
  • 1 ceasca cu lapte
  • sare
  • piper
  • 150 gr cascaval
  • patrunjel verde
  • marar

Mod de preparare

Ouale se fierb si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prepara sosul: 25 gr unt se pun intr-o tigaie ca sa se topeasca, se adauga faina si se amesteca sa se incorporeze faina in unt, se toarna laptele treptat si se amesteca continuu ca sa nu se faca cocoloase. Se ia vasul de pe foc, se amesteca sosul cu 100 gr cascaval ras pe razatoarea mica, cu sare, piper, verdeata tocata. Intr-un vas de inox se asaza ouale decojite si deasupra se toarna sosul. Se presara restul de cascaval deasupra si se introduc in cuptor sa se rumeneasca.


Se servesc calde.

Alte retete culinare:

Ciuperci umplute Zacusca Chiftelute

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!