Oua decorate cu tehnica decoupage-ului

Tehnica decoupage-ului, pe care am descoperit-o de vreun an, cred ca este un mod inedit de a decora ouale pentru Paste.

Portii
3
Timp pregatire
240 minute
Timp coacere
6 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 oua fierte tari;
  • servetele decorative cu 3 straturi;
  • o pensula cu par de veverita;
  • un lac adeziv pentru decoupage;
  • lipici cu sclipici - diverse culori;
  • optional, un lac pe baza de apa.

Mod de preparare

Ouale se spala, se fierb 5-6 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se decupeaza imaginile ce urmeaza a fi lipite pe oua (sfatul meu este sa fie imagini mici pentru a putea incapea pe ou si pentru a fi mai usor de lipit, fara a se forma cute). Se desprind sraturile de servetele, pastrandu-se stratul cu imaginea imprimata ce se doreste a se lipi pe oua. Se fixeaza imaginea pe ou si se aplica un strat de lac adeziv cu ajutorul pensulei, incepand din interior catre exterior, pentru a scoate aerul de sub servetel si pentru a nu se forma cute.

Atentie - servetelul se mareste in volum atunci cand aplicati lacul. Aveti grija sa nu apasati prea tare sau sa dati prea mult cu pensula deoarece servetelul se poate rupe. Se lasa sa se ususce. Daca doriti sa aplicati o alta imagine pe acelasi ou, este bine sa asteptati pana ce se usuca cea pe care ati lipit-o initial (circa 20-30 de minute).

Va puteti ajuta de un suport pentru oua sau de un prosop pentru a pune ouale la uscat. Dupa ce ati aplicat imaginile dorite si ouale s-au uscat, puteti sa le decorati cu lipici cu sclipici, pe care il aplicati cu ajutorul pensulei. Se lasa, din nou, ouale sa se usuce. La final, optional, se poate aplica pe toata suprafata oualor inca un strat de lac adeziv sau lac pe baza de apa pentru a da un plus de stralucire si pentru ca sclipiciul sa nu se ia pe maini. Din nou, ouale se lasa sa se usuce. Poate pare simplu, dar este un proces indelungat si cred ca, totusi, a meritat.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii