Ouale fierte in stil chinezesc, sunt asa cum probabil ati dedus si din nume, foarte populare in China. Trebuie sa recunoastem ca pentru un aperitiv festiv arata foarte bine, si sunt si aromate.
Daca veti ajunge in Beijing veti intalni aceste oua la tot pasul. Sunt niste gustari consistente potrivite pentru plimbarile lungi, ce iti vor da doza de energie necesara pentru a putea continua plimbarea. In plus sunt niste aperitive foarte aspectuoase si gustoase, potrivite si pentru Halloween, le puteti numi oua paianjen :).
In primul rand puneti ouale acoperite de apa la fiert. Cand incep sa fiarba, dati focul la mic si lasati-le sa fiarba pentru 10 minute. Scoateti ouale din apa si tineti-le sub apa rece pana cand le puteti tine in mana. Cu ajutorul unui cutit crapati-le uniform cu grija, fara a pierde bucati din coaja. Transferati ouale inapoi in oala, adaugati plicurile de ceai negru, lingura de zahar brun, sosul soia, stelutele de anason si betigasul de scortisoara. Completati cu apa, astfel incat ouale sa fie acoperite de apa si aduceti lichidul la fierbere.
Atunci cand incepe sa fiarba dati focul la mic si "uitati" de oua pentru 1 ora, sau mai mult daca doriti ca ouale sa fie mai aromate.
Ouale fierte in ceai negru pot fi servite imediat, sau pot fi pastrate in coaja pana la 4 zile in frigider.
Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti