Se face o maioneza: trei galbenusuri se freaca bine cu un cartof fiert si trecut prin sita sau ras pe razatoarea mica. Se toarna treptat 500 mI ulei s
Se face o maioneza: trei galbenusuri se freaca bine cu un cartof fiert si trecut prin sita sau ras pe razatoarea mica. Se toarna treptat 500 mI ulei si se freaca continuu cu lingura de lemn apoi se mai adauga o cescuta cu apa sau sifon, 2 linguri cu mustar, o lingurita cu zahar, 350 gr smantana si verdeturi tocate fin (marar, tarhon, codite de ceapa verde si cateva frunze de telina). Ouale se fierb rascoapte, se curata, se taie in doua pe lungime, se scot galbenusurile care se freaca bine cu untul, apoi se amesteca cu sunca taiata marunt, 1 lingura mustar, sare si piper dupa gust. Cu aceasta pasta se umplu albusurile. Pe un platou mai adanc se pune maioneza, deasupra se aranjeaza ouale cu umplutura in sus si pe fiecare se asaza o frunzulita de patrunjel verde.
Se servesc reci.
Alte retete:
Oua umplute cu ciuperci
Placinta cu dovleac
Zacusca
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti