Se fierb ouale tari, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat, si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poata sta in
Se fierb ouale tari, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat, si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poata sta in picioare ca niste paharele.
Se scoate galbenusul si se imparte in doua. Jumatate se trece prin sita si se amesteca cu o lingura de mustar, cu galbenusurile crude si cu putina sare. Se pune uleiul, turnindu-l cite putin si amestecind mereu, pina ce este sosul gata.
Galbenusurile lasate deoparte, se freaca cu bucatele de carne de pasare fiarta ori fripta sau sunca, date prin masina de tocat. Se adauga castravetii, tocati foarte marunt si o lingura sau doua din sosul pregatit mai inainte. Se pune sare si piper dupa gust.
Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu virf.
Se toarna sosul in farfuria cu care vor fi, servite la masa, si deasupra se asaza jumatatile de ou umplute.
Imprejur se pun foi de salata verde sau aspic tocat.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Ciorba de fasole cu ciolan
Salata de fasole verde cu usturoi
Salata de fasole
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa