Oua umplute soricei

Reteta de oua umplute este clasica si cunoscuta, dar asta nu inseamna ca nu putem sa-i aducem ceva nou, ca si prezentarea sub forma de soricei.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 7 portii:
  • 7 oua
  • 1 cutie de pateu de ficat
  • 2 ridichi
  • 1 felie de ardei gras
  • 75 g unt
  • 3-4 fire patrunjel
  • cuisoare
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ouale se fierb, se decojesc si se taie in jumatati.
Galbenusurile se amesteca cu pateul si untul intr-un castron, pana cand se omogenizeaza. Se potriveste cu sare si piper dupa gust.
Se umplu jumatatile de albus cu compozitia obtinuta si se aseaza pe un platou.
Se taie ridichile in felii. Fiecare felie se taie in doua sau in patru, pentru a forma urechile. Se cresteaza foarte putin albusul si se infig urechile soriceilor.
Pentru ochii soriceilor vom folosi cuisoare, pe care le infigem in jumatatile de albus.
Pentru codita vom folosi fasii de ardei gras taiate subtiri.
Se servesc pe pat de maioneza sau pe frunze de salata verde, sau simpli. Se orneaza cu patrunjel.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Ouale umplute soricei se servesc reci, ca aperitiv, pe platou, folosind pat de maioneza.
Se pot servi si simpli sau pe frunze de salata verde.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...