Paine prajita cu crema de oua

Ati pregatit mai multe oua decat era cazul de Paste? Iata o reteta simpla si delicioasa, pentru care le puteti folosi ca ingredient principal.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 oua fierte tari
  • decojite
  • ¼ ceasca de unt
  • ½ cana de faina
  • 3 cesti de lapte
  • 1 lingura de supa de pui
  • 6 felii de paine alba
  • usor prajite
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri. Puneti galbenusurile intr-un castron si amestecati bine cu ajutorul unei furculite. Taiati albusurile in bucati mici si puneti-le deoparte.

Asezati untul intr-o tigaie si topiti-l la foc mediu. Amestecati-l cu faina pana cand se omogenizeaza. Turnati treptat laptele si supa de pui, amestecand constant pentru a nu se forma cocoloase. Aduceti la fierbere, iar apoi adaugati galbenusurile de ou si asigurati-va ca amestecul este omogen. La sfarsit adaugati si albusurile.

Crema de oua se serveste pe paine prajita, asezonata cu sare si piper dupa gust.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide