Paine prajita cu crema de oua

Ati pregatit mai multe oua decat era cazul de Paste? Iata o reteta simpla si delicioasa, pentru care le puteti folosi ca ingredient principal.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 oua fierte tari
  • decojite
  • ¼ ceasca de unt
  • ½ cana de faina
  • 3 cesti de lapte
  • 1 lingura de supa de pui
  • 6 felii de paine alba
  • usor prajite
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri. Puneti galbenusurile intr-un castron si amestecati bine cu ajutorul unei furculite. Taiati albusurile in bucati mici si puneti-le deoparte.

Asezati untul intr-o tigaie si topiti-l la foc mediu. Amestecati-l cu faina pana cand se omogenizeaza. Turnati treptat laptele si supa de pui, amestecand constant pentru a nu se forma cocoloase. Aduceti la fierbere, iar apoi adaugati galbenusurile de ou si asigurati-va ca amestecul este omogen. La sfarsit adaugati si albusurile.

Crema de oua se serveste pe paine prajita, asezonata cu sare si piper dupa gust.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...