Quiche cu ciuperci, pui si ceapa

Aluat Se poate folosi si aluat din comert (foietaj). Se amesteca bine toate ingredientele pana la formarea unui aluat legat. Amestecul obtinut se da

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 lg. apa rece
  • 1 lgt. sare
  • Umplutura:
  • 200 g ciuperci
  • ½ piept de pui/1 pulpa de pui
  • 4 oua
  • 150 g smantana
  • 150 g cascaval ras
  • 1 ceapa
  • 3-4 lg. ulei de masline
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Aluat

Se poate folosi si aluat din comert (foietaj).

Se amesteca bine toate ingredientele pana la formarea unui aluat legat.

Amestecul obtinut se da la frigider o ora.

Carnea de pui se pune in apa ce clocoteste, se fierbe 15’, se scoate, se spala si se taie cubulete.

Se curata, se spala si se taie felii ciupercile.

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

e pun la calit, in uleiul de masline, ceapa, puiul si ciupercile.

Se amesteca 1’, apoi se lasa sa sece zeama de la ciuperci, amestecandu-se numai din cand in cand. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Cand a secat apa, se vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Se bat ouale cu smantana, se sareaza, se adauga un praf de nucsoara.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie subtire, de ≈ 5 mm, care se pune intr-o tava cu ø 26-28 cm, tapetata cu hartie de copt.

In locul hartiei de copt, aluatul se poate coace in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se presara ½ din cantitatea de cascaval ras, se adauga compozitia de pui cu ciuperci, iar deasupra se toarna amestecul de ou cu smantana.

Se adauga si restul de cascaval ras, presarandu-l peste compozitie si se da la cuptor, la 180˚ C, pentru 30’.
Se serveste cald, ca antreu.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos