Tarta cu smantana si oua

Tarta cu smantana si oua este un aperitiv simplu si delicios. Drojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si amestecam. Cernem faina.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • UMPLUTURA
  • 2 pulpe
  • 5 oua
  • 300 g smantana
  • carnat de casa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • boia dulce
  • ulei

Mod de preparare

Tarta cu smantana si oua este un aperitiv simplu si delicios. Drojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si amestecam

Cernem faina. Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut, untul moale, zahar, un varf cutit sare, drojdia si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim si lasam cca 30 min la dospit.

Pulpele le fierbem in apa cu sare.

Batem bine 2 oua dupa care adaugam smantana, patrunjel verde si carnea taiata bucati, potrivim de condimente dupa gust.

Intindem coca si asezam in tava unsa cu ulei, adaugam compozitia de smantana, asezam felii de carnat deasupra, spargem cele 3 oua ramase si dam tarta cu smantana si oua la cuptor cca 30 minute (pana se fac ochiuri)


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...