Terina de legume este o reteta culinara foarte simpla. Ingredientele pentru reteta sunt: kaizer, lapte, cascaval.
Terina de legume si kaizer se prepara astfel: morcovii intregi si curatati, ardeii grasi si fasole trebuie puse la fiert in vase separate. Cand legumele sunt fierte trebuie tinute deoparte. Fierbem si pastele; pregatim o tava pe care o ungem cu unt si o tapetam cu felii subtiri de kaizer. Dam pastele printr-un jet de apa rece. Asezam mai mult de jumatate peste kaizer. Punem un strat de fasole verde, batem ouale spuma cu cascaval si lapte. Turnam cu lingura peste fasole, adaugam un strat de paste, apoi un strat de ardei grasi insotiti de unt si restul de ou. Dam la cuptor pentru 20 de minute. Scoatem terina apoi si o rasturnam. Ca sa se lege bine pregatim gelatina cu apa, sare si piper. Dam o ora la frigider.
Alte retete culinare recomandate:
Au trecut zilele toride de vara si au sosit zilele ploioase si racoroase. Ce merge mai bine decat o tocanita cu carne si...
Tocanita de legume cu carne de porcOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj